\"Bármilyen tánc során, amelynek örömmel átadjuk magunkat, agyunk elveszti a kontrollt, és testünket a szívünk irányítja tovább.\"
Paulo Coelho
Boxmeccs

„Jó estét kívánok, hölgyeim és uraim! Nagy nap ez a mai, a két legnagyobb versenyző csap itt össze. Öröm kontra Muszáj.
Nagy a tét, ezt mindenki érzi, tapintható a feszültség az arénában. Vajon Örömé marad-e az  öröktől való bajnoki cím? Vagy legyőzi őt  Muszáj, aki nagyon megerősödött az évek során. Sorra küldte padlóra a gondtalan Láblógatást, a kedves Bókolást, apró Meglepetést, a kacagós Csiklandozást, és még sorolhatnám hosszasan.
Pedig nekik aztán egyedi, utánozhatatlan stílusuk volt, szemben Muszáj precíz technikájával.
De lássuk mit tartogat számunkra a mai este.
Elsőként Öröm vonul be,kényelmes, ragyogó palástban, csillogó konfetti esőben. Felcsendül az örömóda és könnyedén szinte szárnyalva lépked.
És íme itt van a kihívó fél is, Muszáj. Frissen vasalt, trendi ruhájában fegyelmezetten, katonásan érkezik a ringbe. Nagy nyomás nehezedik rá. Edzői, közönsége, a klub vezetősége, a szponzorok mind győzelmet várnak tőle. Ez láthatóan aggodalmas ráncokat vésett homlokára.
Vajon lesz-e tizenkét menet? ...Gong....
Az utolsó menetben járunk! Hihetetlen, aminek szemtanúi voltunk ma este. Muszáj nagy lendülettel kezdett. Összerendezett, jól előkészített ütéseket láttunk. Öröm végig nagyon ruganyosan mozgott, elhajolt.  Mintha csak szórakozott volna, alig ütött. Annál több ütést vitt be sikeresen Muszáj.  Egyértelműen vezetett a pontozással, de ez cseppet sem szegte Öröm kedvét, kitartását, csak mosolygott.  Mintha provokálta volna Muszájt, azzal, hogy nem támad. A közönség elégedetlenül zúgolódott, bundát sejtve. Muszáj felkészültsége megkérdőjelezhetetlen volt, akaratereje a mérkőzés feléig röpítette. Nagyon közel járt a sikerhez.  Öröm többször a földre került, de háromra mindig felállt, szemében kiapadhatatlan ragyogással. Ez végül megingatta Muszáj önbizalmát, egyre többet ütött a levegőbe, ereje elhagyta. Kétségbeesése fokozódott, mikor Öröm valami nagyon furcsa, inkább tánchoz, mint boxhoz hasonlító mozgásba kezdett. Értetlenül pillantott ki edzőjére. Hiábavalónak bizonyult minden eddig megszerzett tudás, tervszerű felkészülés?  A közönség pisszenés nélkül figyelt, majd egyszer csak halk morajlással dúdolni kezdtek.
És itt tartunk hölgyeim és uraim! Mi fog ebből kikerekedni? Muszáj annyira akarta a győzelmet, de már egy döntetlenben is kiegyezne, ha lenne ilyen....várjunk csak...Muszáj bedobja a törölközőt?! Nem,....de,de leveti a szűkké vált ruhát. A közönség közben már tombol.  És  a  Muszáj- akit megszoktunk- most táncol! De nem úgy, ahogy mások fütyülnek neki, hanem örömmel. A játékvezető dermedten áll, majd mindkét játékos kezét a magasba emelve énekel. Katartikus! Kijelenthetem, hogy mától ismét az ÖRÖM uralkodik a világban.