"Ha nem szeretsz ott lenni, ahol vagy, menj el. Nem vagy fa."

Örömlány

Hát ez kurva jó! Hova lett a wellnesslány?! Aki a jó-létet akart? Aki figyelt a testi-lelki egészségére. Mennyi harc, lemondás, fejlődés áll mögötte. Meló, az a bizonyos belső, önismereti. Meg a külső, a mozgás, egészséges kaja. Van család, gyerekek, munka, ház, kutya, autó, telefon...Pipák a listán( amit ki is állított össze és mi alapján?!) Ez elméletileg jó... Bár mindennek van egy pötty szépséghibája, a nagykönyvben leírtakhoz képest. Így egy kissé gyanús, több, mint gyanús hogy mégse olyan jó, amilyennek ígérték, képzeltük, vártuk, hiába az elismerés, dicséret, helyeslés. Meeer az nagyon nem jó mikor pl elcsúszol a zsírkrétákon a konyhában, pedig frankón el van mosogatva és tisztaság van. Mikor a romlott tejből kortyolsz egy nagyot,pedig figyeltél a szavatosságra. Vagy leválik a csizma talpa esőben, pedig megvetted az impregnálót. Dolgoznál, de elmegy az áram, beesik a kuplung a nagy kereszteződésben, több a csekk, mint a pénzed,pedig spórolsz, ráadásul kríziskor felszívódik a dugi csoki, pedig nagy gonddal rejtetted el... estébé, a végtelenbe és tovább. Mondják, hogy életminőség, meg elérhető, megérdemled, tiéd lehet, csak tanulj, küzdj, válaszd őket..blablabla.Egy csomó dolog akkor se jobb.Csak fárasztóbb és fejfájósabb, mert "gondolgondol", mint micimackó mégsem fejti meg az istennek se, hogy mi az élet, nemhogy az értelme.

Mi van hogyha az élet a napsütés, a hóvihar, szálka a kézben, döglött madár a kutya szájában, gőzölgő kávé, és odakozmált tejbegríz. Gyereksírás, és csiklandozás, saras kéz, hűvös szellő. Törött láb és madárfiókák csipogása. Ha az élet megmászni egy hegyet, dióhéjra ráharapni, vízben elmerülni, pancsolni, fájni, énekelni, méhcsípést kenegetni....Ez olyan vegyes, VAN benne MINDEN, ami se nem jó, se nem rossz, meg jó és rossz is, meg jóban rossz, rosszban jó. És SEMMI értelme. Plusz még jól se lehet csinálni.

Új lista kéne? Bakancsos.. Örömet találni az életben. Tényleg "csak" ennyi? Örülni a méhnek, a szélnek, hidegnek, melegnek, kócnak a hajban, ízlelni a keserűt, sósat, mézeset és krémeset, szagolni a rózsát,  foci után a gyerek lábát..., érinteni macskát, füvet, selyemsálat, hallgatni a csámcsogást, mókust a padláson, szú percegést, gyerekkacajt...

Ma pl betonon hasaltunk, szánkba kutyaszőrt fújt a szél, hallottuk a madarak csicsergését s láttuk, hogy sz@rik egy szöcske. (Csak apróbetűsen: kilőtte, mint a rakétát. ) Hogy ennek mi értelme? Semmi! Jó volt? Nem kifejezetten. Rajta volt bármilyen listán?? Nanee!  Mégis öröm járta át a lelkem. Olyan öröm, amitől úgy éreztem, minden úgy jó, ahogy van. Eddig jó volt, mostantól örömteli.